Archieven

Het ontstaan van het RAD gala (2011)

Eind maart zat Jack Rombouts bij Marco en Annemiek Looije aan de keukentafel.

Jack gaf aan dat er zo weinig concoursen overbleven voor de Hackney’s in de regio Zuid, er viel elk jaar wel een concours door omstandigheden af.

Geval wil dat begin maart 2011 Marco en Annemiek bij Huib van der Weide en Babette van Wingerden bij hun nieuwe onderneming waren wezen kijken:

manege ’t Zandeind in  Riel.

Zij hadden toen ook aangegeven dat ze graag wat meer en diverse activiteiten wilden organiseren.

Dus aan de keukentafel kwam zowel bij Marco als Annemiek tegelijk het idee om bij manege ’t Zandeind een concours voor Hackney’s te organiseren, mits Huib en Babette dat ook een goed idee vonden natuurlijk.

Zij zijn direct gaan bellen naar mensen voor sponsoring, medewerkers en juryleden. Een ieder die werd benaderd was enthousiast, en zei dan ook hun financiële ondersteuning of medewerking toe.

Een week later werd er contact gelegd met Christ Louws: de Tuigpaarden wilden ook rijden in Riel. John Raaijmakers gaf te kennen dat de Tuigpaarden Fries ras ook wilden rijden en zo kon er een compleet concours georganiseerd worden! Zo ontstond er een enthousiaste commissie voor het RAD Gala.

Het eerste jaar was voor de commissie een zeer geslaagde dag dankzij:

de sponsoren, het mooie weer, de grote deelname, prachtige sportpaarden en pony’s en de leuke shows.

——————————————————————————————————–

Verslag 2015

Jelle’s Home uit Neerpelt heeft een show verzorgd met de internationaal bekende vierspanrijder Edouard Simonet en zijn wedstrijd vierspan Arabofriezen!

Jelle's home 2 Jelle's homePhoto : Stéphanie Mélotte

Edouard Simonet is pas 25 jaar, geboren in Frankrijk, heeft een intensieve leerperiode bij Boyd Excel gehad en is nu ruim 2 jaar de stalmenner en trainer bij Jelle’s Home van de familie Groenen.

Jelle’s Home van de familie Groenen is een stoeterij in het Belgische Limburg waar het Arabo-Friezenras naar een top-niveau wordt gereden door menner Edouard Simonet. Zowel in enkelspan, tweespan als vierspan. Natuurlijk worden de paarden ook dressuurmatig gereden onder het zadel, zodat je optimaal kunt genieten van hun kunnen. De zwarte parels hebben een super karakter, zijn werkwillig, leren snel en zijn een lust voor het oog.

Verslag 2014

Het RAD Gala is een feit, Wij, commissie van het RAD Gala, willen iedereen, maar dan ook IEDEREEN bedanken die meegewerkt heeft om deze dag te laten slagen. We kunnen geen namen noemen, dat begrijpt u vast, want we willen niemand vergeten, maar we bedoelen de sponsors, de rijders/deelnemers, de medewerkers op alle gebieden, de jury, de EHBO, de Scouting Bolstergroep, de Brabantse Aanspanning, de standhouders, en als laatste het publiek. We hebben 2 prachtige Kampioenen tijdens het RAD Gala gehuldigd, te weten Berry van de Genugten met Deftige Dame, aan de lange lijnen, en Pauline van der Gun met Colando. Wat een strijd en fantastische deelname aan deze rubrieken!!! De Shows waren geweldig; de carrousel van stal Magic goes Brabant en de prachtige Arabo Friezen van stal Jelle’s Home, en niet te vergeten de Appalousa’s, de stippels waren niet meer te tellen, zo mooi waren deze pony’s.

Verslag 2013

Het RAD Gala wat bij manege Thielen in Tilburg werd gehouden was wederom een succes. De organisatie heeft tot nu toe alleen maar positieve geluiden mogen ontvangen, zowel van de sponsoren, de rijders en bezoekers. De dag begon met zon en gedurende de dag hebben we zo af en toe een buitje gehad. Maar dit kon de pret niet deren.

Geheel belangeloos heeft Leo Wijkmans van Stable-rent een tweetal partytenten beschikbaar gesteld om te gebruiken tijdens het RAD Gala. Daarnaast heeft Thielen Diervoeders 2 vrachtwagenaanhangers ter beschikking gesteld, zodat publiek daar in kon zitten of staan. Ook de tenten die bij de catering stonden hebben goed dienst gedaan als schuilplek èn ontmoetingsplaats.

Het gehele wedstrijdprogramma is vlot en goed verlopen, een ieder hield rekening met het tijdschema, zodat het ook daadwerkelijk volgens planning om 17.30 uur afgelopen was. Vele uitslagen kunt u vinden op de websites van de VTN, VHN en VFT, hier onder toch een paar beschreven:

Het Kampioenschap Showpaarden onder het zadel had een groot deelnemersveld. De jury selecteerde een groep van 9 die in de ring mochten blijven en de finale reden. Spannend en groots was de strijd maar uiteindelijk werd de deze gewonnen door  Paulien van der Gun met Aron HBC.

ondertzadel

De Youngriders van de VHN kenden ook een mooi aantal deelnemers en het werd een prachtige strijd die uiteindelijk gewonnen werd door Demi van Nispen met de grote maat Magic Eclipse Flash Dance.

youngriders

De Showrubriek voor Amerikaanse Hackney’s was ook een bijzondere. De rubriek werd “aangeblazen” door een heuse Guard, en iedere aanspanning kwam binnen in parkpace op de linkerhand. Toen iedereen binnen was werd men gevraagd om hun Hackney te showen. De presentatie werd begeleid door live muziek gespeeld door Entres Nous. De 3 beoordelaars te weten de heren Frits van den Heuvel, Jan Klaassen en Henk Hammers stonden apart van elkaar in de ring. Zij gaven punten welke na de inspectie opgeteld werden. Hier kwam een kopgroep uit die nogmaals gingen overrijden. De uiteindelijk best showende combinatie werd Els d’Achard van Enschut met Elmo van de gebr. van Wanrooij.

am-hackneys

De rit voor authentiek gerij kende 21 deelnemers, de aanspanningen die gejureerd wilden worden door de jury van de NVTG moesten om 09.00 uur beginnen. Er was een heuse bel om de volgende deelnemer in de ring te laten verschijnen voor de jury. De start van de rit was een presentatie van alle rijtuigen in de ring om 10.30 uur. Vervolgens ging men om de beurt van start, de eerste stop de bekende “Sherrystop” was bij Amarant. Hier heeft men alles goed van dichtbij kunnen bekijken. Vervolgens ging men voor de lunchstop naar de gastvrije stalhouderij Bien Venue van de familie Voskens. Een bijzonder aanzien in het prachtige frisgroene weiland….. Hierna ging men weer verder door het buitengebied van Tilburg om uiteindelijk omstreeks 15.30 uur terug te zijn bij manege Thielen, want om 15.45 uur was de grote presentatie met prijsuitreiking in de hoofdring.

De commissie bedankt een ieder die geholpen heeft om deze dag tot een succes te maken, zowel de medewerkers als de sponsoren (zie lijst sponsors). Maar een bijzonder woord van dank aan Johan en Karen Thielen die ons gastvrij ontvangen hebben en hun terreinen beschikbaar heeft gesteld.

Verslag 2012

Het programma zat goed in elkaar, in de morgen hele mooie en goed tot zeer goed gevulde rubrieken, in de middag afgewisseld door o.a. Shetlandpony’s, Welshpony’s en de Koudbloed trekpaarden.

De burgemeester van Goirle, mw Rijsdorp, heeft de opening verricht met mooie woorden, waardoor de commissie van het RAD Gala nog meer kon gaan glunderen dan zij al deden.Wat waren wij vereerd met haar bezoek!

Ander hoogtepunt van de dag was het kampioenschap Showpaarden onder het zadel. In dit kampioenschap streden 5 Hackney’s, 5 Tuigpaarden en 2 Tuigpaarden Fries ras om het Riels Kampioenschap. Winnares werd Carolien Vogelzang met Victor B die eigendom is van haar opa dhr. Biezebos.

Het programma is gelukkig vlekkeloos verlopen, de commissie is zeer gelukkig met het feit dat er niets is voorgevallen in welke vorm dan ook. Een ieder heeft na afloop van zijn of haar wedstrijd het terrein in goede orde kunnen verlaten.Wij als commissie willen een ieder bedanken die een bijdrage heeft geleverd om de tweede editie van het RAD Gala tot een succes te maken; dit zijn de sponsoren, deelnemers, medewerkers (waaronder scouting Bolstergroep uit Riel),  en het publiek.

Samen hebben we er een geweldige, succesvolle en gezellige dag van kunnen maken.

———————————————————————————————–

Wij danken alle sponsoren die het RADgala 2015 mede mogelijk hebben gemaakt!

Amis Uitzendingen, Nootdorp

Ans Woonshop, Zevenhuizen

Autoschade Hurkmans, Veghel

Autoschade Herstel Kemmeren, Rijen

AVO diervoeders, Made

Chr. van den Heuvel & zonen b.v., Rijtuigen, Valkenswaard

Berbee Tuinen, Noordwijk

Besterly paardenvoeders, Ede

Bouw en Onderhoudsbedrijf E. van Vendeloo, ’s Gravendeel

Bremer, Garage en Keuringstation, Teteringen

Cartier Hoeve, Hondenkennel, Bladel

Coachteam SWALLOW, Lage Zwaluwe

Copal aanhangwagens, Goirle

Christ Louws, Triplex, Tilburg

Dal van, Houthandel, Esbeek

Dierbenodigdheden Riel

Diligence-Tailors, Voorhout

Dolmans, calamiteiten en diensten, Tilburg

Dominick, stal- en weidedekens, Westerhoven

Duval, Power from nature, dhr. J.C. van der Endt

Fam. Smits, Boekel

Fam. van der Westen, Den Hout

Faro Timmerwerken b.v, Sprang-Capelle

Gebr. van Nispen, Hackneystal Magic , Haarlem

Geerts Gilze v.o.f. Training & Menles, Gilze

Hats and Materials, leverancier voor hoeden en hoedmaterialen, Uddel

Hackneystable off the Dutchess, Lage Zwaluwe

Hengstenhouderij Rombouts, Haghorst

Hengstenhouderij Wim Schutte, Raalte

Het SHOWPAARD, Rijk van Vulpen

Hoefsmederij Marc Dekkers, Hooge Mierde

Hoefsmederij Ronnie van Haperen, Teteringen

Houthandel Vermeulen, Klundert

Icomo Partyverhuur, Bakel

Jan Deckers, Ammerzoden

Janssen Diervoeders, Riel

JWR Horsetrucks, Ede

Ketelaars Mechanisatie, Hulten

Koltec, o.a. voor professionele afrasteringen, Breda

Kors Banden, Hooge Zwaluwe

Loon-, grond-, sloopwerken van Broekhoven, Tilburg

M.T.K. Opleidingen, ’s Gravendeel

Malheur Brouwerij Buggenhout, België

Marylind Hackneystud, Reigate, Sussex (GB)

MECtwelve, Veldhoven

van Mossel OPC Tilburg

MTH Timmerwerken, Tilburg

P. Stoop, Timmerwerken, Made

P.K. Solarpower, voor zonnepanelen, Made

RABOBANK Tilburg

Rijtuigbouw Neeleman, Zevenhuizen

Rotary Club Tilburg

Sam van Schooten, Voorhout, bloembollen

Sande, van de, Aannemersbedrijf, Lage Mierde

SeBo Interior & Equipage, Kaatsheuvel

Stal Lijffijt, de Bilt

Stal Rob d’Achard, Dorst, trainings

Taale Gas, Middelharnis

Thielen diervoeders, Tilburg

Teurlings V.O.F. Diervoeders, Casteren

V.A.B. BV, Vught

van Trierum machineverhuur, Denhout

Windak Dakkapellen, Bladel

Zadelmakerij Gebroeders van der Wiel, Achel (B)