Authentiek gerij

Ook dit jaar wordt er op 6 mei 2018 tijdens het RAD Gala een rit door het buitengebied van Tilburg uitgezet voor authentiek gerij.

Een Rad Gala zonder authentiek gerij is geen Rad Gala. Daarom is ook dit jaar een rit door het fraaie buitengebied van Tilburg voor authentiek gerij uitgezet.

U waant  u weer in de oude tijd door het aanschouwen van deze prachtige rijtuigen met paarden die de rijtuigen enthousiast voorttrekken. De route loopt door Tilburg en het buitengebied. Het is oogstrelend om de antieke rijtuigen door het gebied te zien; de paarden opgetuigd met fraaie lederen tuigen en de koetsiers  en hun passagiers zijn gekleed in de stijl  van het rijtuig. Er zijn verschillende stops, zodat de koetsiers en hun gezelschap even kunnen pauzeren en het publiek de rijtuigen van dichtbij kan bekijken.

TIL_0025TIL_0659TIL_0018

Menig eigenaar vertelt graag en enthousiast over zijn of haar rijtuig en over de bijbehorende paarden of pony’s. Het publiek maakt dikwijls maar al te graag gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen en om met de koetsier herinneringen uit lang vervlogen tijden op te halen. Veel oudere mensen hebben zelf vroeger met paarden op het land gewerkt en met paard en wagen gereden en voor hen zijn dergelijke ritten een feest der herkenning.

Onderweg worden de deelnemers indien gewenst gejureerd door een deskundige jury uit Engeland en na afloop verschijnen ze natuurlijk in de ring voor de prijsuitreiking. Er zijn prijzen beschikbaar gesteld voor de beste koetsier, de dame van de dag en de mooiste aanspanning.

Wanneer de rijtuigen allen terug zijn van de rit zullen zij eerst in de hoofdring verschijnen voor een presentatie met uitgebreide uitleg en prijsuitreiking. Het wordt ongetwijfeld weer een prachtig aanzicht, zoveel rijtuigen èn paarden in de ring.

TIL_0624TIL_9815TIL_0073

Men kan hier voor inschrijven via het contactformulier, of een mailtje sturen naar Jac de Leeuw lionfamily@planet.nl of tel nr 06 44049978 maar we mailen ook alle deelnemers van de vorige keren en kennissen van het RAD Gala een uitnodiging met inschrijfformulier toe.

Jac de Leeuw, tevens secretaris van de Brabantse Aanspanning, coördineert de inschrijvingen. Hij zal u zo snel mogelijk antwoorden op uw mail. En hij verwerkt de inschrijvingen. Tevens zijn er diverse vrijwilligers van de Brabantse Aanspanning ook dit jaar weer bereid om de rit geheel te begeleiden van begin tot het eind.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s

Logo FC

Rabobank

Sponsor van het RAD Gala